**if u can't give any goods to other, please don't give trouble neither**

WELCOME!!!

tengs follow. =)

Saturday, June 12, 2010

pasar borong:: heh!

seawal 6 lebih, abah da panaskan enjin! ingat nk kene tinggal dah.. upe2nya abah tggu. aku pun ngn selamba bkk tingkap, melaung subuh2 kat situ...JAP ABAH~~!!!! haha.. maaf pakcik, makcik, kucing2, kalau terjaga aku jerit td.. aku pun terus sarung track suit, t-shirt, tudung...(bedak tabur sket! hehe..)

pastu g pasar....mcm2 org ada..tp ramai pendatang la carik mkn kat situ...termasuk la kuceng2 yang sepah2 wat2 muke berlagak, aku tegor miaw die x jawab balek! okeh! fine~ (-.-').. tak kurang jgk ngn manusia yang lalu lintas kat depan aku mengalahkan kerete2 di highway.. sambil2 lintas, ada beri salam, offer ikan keli, patin, merepek2 je, x kurang juga yang bertanya dah abis beli ker?? aku mampu senyum sambil kerut dahi, tunjuk gigi...errrr...hahaha..

mungkin mereka x penah lihat muka aku kat pasar kot!!! =p

masuk dalam pasar adelah 1 perkara yg mencabar ok!! sebab....pasar basah..... =( and i hate the most kalau kaki aku basah!!!! so terkial2 la jalan td cam itik baru lahir... dan abg2 disitu pun kekek2 tengok aku..aku senyum je..sambil wat muke..hehe.. =)

nampak abah seronok sangat aku ikut tadi.. tapi, what is the most important that, i SHUD b GRATEFUL to have a father like him, pegi pasar, siang ikan, masak..etc2..
pegi pasar pun, abah yang angkat barang, aku die bagi ringan2 je...abah ni x tau ke anak dara die body builder!!haha.. tipu sgt! hehehe..

ape2 pun, sronok pagi ni..walaupun tido ku terkorban..

(x suka kaki basah!!!)

11 comments:

  1. pasar is the best place ptut pergi.
    bleh tngk gelagat manusia.......bleh kenal erti dunia.
    bleh dpt ikan "BESAR PUNYE" mcm iklan megie....

    ReplyDelete
  2. haha... td pun abah ajar...camne mau tgk ikan segar...kenal-kenalan ngn ikan..hye~ bye!! haha..

    ReplyDelete
  3. nk suh menyedarkan anak dia tu spy pndai masak.. basic ikan kna tau dlu.. wahahah

    ReplyDelete
  4. baek~~~~ haha.. nnt ajar aku ye zaf.

    ReplyDelete
  5. abesla esok ko nges wanie tgk LBS, sure kna gelak.. jahat!

    ReplyDelete
  6. sumpah jahat!!! xmo tgk la gini~ haha

    ReplyDelete
  7. dear~ i pun tak brape suke gi pasar.. ikan apa pun tak kenal sangat. camne nak kawen nih? hahahha ;P

    ReplyDelete
  8. hahaa...camne tuh kina!!! one day kte kene wat trip g pasar la kina~ hot sgt....masing2 x kenal ikan...hahaha... *malu2* =p

    ReplyDelete